Kohteet > Jotunheimen

Yleistietoa

Jotunheimen on Skandinavian korkeinta vuoristoaluetta. Jotunheimenin alueella on lukuisia yli 2000 metriin nousevia huippuja. Vaeltajasta tuntuu, ettei tasaista pintaa löydykään, vaan aina mennään joko ylös tai sitten alas.

Reitit on merkitty punaisin T -kirjaimin, joiden näkyvyys on paikka paikoin heikohko. Reitillä kuitenkin pysyy helposti ainakin selkeällä säällä. Polut ovat kivikkoisia ja alamäet ottavat todellakin jalkoihin, joten kunnon vaelluskengät ovat ykkösvaruste.

Kämpät ovat joko yksityisten tai DNT:n ylläpitämiä ja niissä yöpyminen maksaa kohttuullisen summan kruunuja. Kämppien ympäristössä leiriytyminen maksaa niin ikään. Teltan raahaaminen on turistiaikaan perusteltua, sillä osalla reiteistä liikkuu runsaasti väkeä ja kämppiin mahtuminen ei ole mitenkään taattua. Tosin ketään ei liene käännytetty pois, kyllä jostain aina kaivetaan kolo, johon matkaaja voi pussinsa levittää...

DNT
Den Norske Turistforening. Paljon tietoa Norjassa vaeltamisesta.

TillTops
Jotunheimenin reittikuvaukset lähes joka pätkältä höystettynä tähdityksellä mm. reitin vaativuudesta. Matka-aikoihin kannattaa kuitenkin suhtautua varauksella.

Lautat Gjendellä
Gjendellä liikennöivien lauttojen aikatauluja. Lautan mukaan voi laittaa myös pelkän rinkan ja kävellä sitten itse maisemareittiä kohteeseen. Rinkkoihin laitettavia läppuja saa kioskilta, kämpiltä ja itse lautalta. Rinkat jätetään em. lapulla varustettuna lähtevien tavaroiden kohtaan laiturille, joten lautan tuloa ei tarvitse jäädä aamulla odottelemaan sen takia.

  

 


Copyright © 2004-2007 Sonja Pyykkönen
päivitetty 1.9.2007
- PyykköNet